Detalii oferta
Rezervare
Confirmare

Istanbul-Orașul pe două continente

EUR 165 00 EUR
persoană
🚌Plecare din Craiova, transport autocar 🏨3 nopți cazare, mic dejun inclus

Istanbul-Un megalopolis, precum și principalul centru financiar, comercial și cultural al Turciei. Se întinde peste 27 de districte din cele 39 ale provinciei cu același nume, fiind una dintre cele mai mari metropole din lume. Istanbulul este singurul oraș din lume ce se întinde pe malurile a două continente, Europa și Asia.

 

ZIUA 1 

Plecare seara din Craiova.

ZIUA 2

Ne oprim la Edirne pentru o scurta vizita. Edirne este o poarta de deschidere a Turciei. Acest frumos oras este renumit pentru numeroasele sale moschei, domuri elegante si minarete care domina aspectele panoramice ale provinciei. Acesta a fost capitala a Imperiului Otoman de la 1416 pana la cucerirea de la Istanbul de Mehmet II-lea în 1453. In Edirne exista si un mic bazar cu baclava, rahat turcesc, condimente si alte delicatese si suveniruri.

Sosire la Istanbul in cursul zilei. Cazare hotel Istanbul. Dupa-amiaza timp liber.

 ZIUA 3

 Mic dejun. Tur pietonal cu ghid local in zona istorica a orasului - Sultanahmet pentru a vedea Moscheea Sfanta Sofia (cunoscuta si ca Moscheea Sfintei Intelepciuni, ce a fost inaugurata de catre imparatul Justinian in anul 537; la etaj se afla galeria in care se pot vedea cateva din mozaicurile originale crestine datand din secolul XI. Incepand cu luna iulie 2020 Sfanta Sofia a redevenit moschee), Moscheea Sultanahmet (Moscheea Albastra, construita intre 1609-1616 la comanda sultanului Ahmed I), Palatul Topkapi (un complex grandios care timp de 400 ani a fost resedinta sultanilor). 

Seara, optional croazieră pe Bosfor.

Cazare hotel Istanbul.

 

 ZIUA 4

 Mic dejun. Opțional -vizită la palatul Dolmabahçe. Palatul Dolmabahçe-situat în cartierul Beşiktaş din Istanbul, Turcia, pe coasta europeană a strâmtorii Istanbul, a servit ca principal centru administrativ al Imperiului Otoman din 1856 până în 1887 şi din 1909 până în 1922 (în perioada interimară a fost folosit Palatul Yıldız). Palatul are un stil arhitectural care combină elemente baroce, rococo și neoclasice, fiind opera arhitecților Garabet Balyan și Nigoğayos Balyan. Palatul are 285 de camere, 43 de saloane, 6 hamamuri și 68 de toalete. Printre cele mai impresionante spații se numără Sala de Ceremonii, care are o suprafață de 2000 de metri pătrați și un candelabru de 4,5 tone, și Haremul, care era locuit de familia sultanului și de servitorii săi.

Vizită la un punct comercial cu produse din piele și blană.

Cazare hotel Istanbul.

ZIUA 5

Mic dejun. Ne indreptam spre casa…

 

 
   

Tariful include:

- transport cu autocar clasificat                        

- taxe stradale, parcari                                           

- cazare 3 nopti                                                        

- mic dejun     

-insotitor din partea agentiei (insotitorul nu are dreptul de a oferi explicatii la obiectivele turistice din strainatate)   

-1 bagaj de cala de 32 kg/persoana; ce depaseste se taxeaza suplimentar                                                                                                                                                                                  

Tarife neincluse:                                             

-intrarile la obiectivele turistice

-asigurarea medicala 

-asigurare storno

-croaziera pe Bosfor-include cina festiva

-excursie opțională la palatul Dolmabahçe

Intrucât programul este conceput în scop turistic, recomandăm persoanelor care merg la Istanbul în vederea achiziționării de mărfuri pentru comercializare să aleagă altă agenție. Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru bagaje, iar agenția își rezervă dreptul de a pleca fără persoanele care întârzie grupul din cauza controlului bagajelor în vămi.

Note program:

          Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

         Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.

          Cazarea se efectueaza in camere duble (matrimoniale sau twin) conform tarifului standard sau in camere single pentru turistii care au solicitat acest serviciu si pentru care au achitat supliment conform celor mentionate in oferta/contract. La solicitarea turistilor, acestia pot fi cazati in camere triple, camere duble cu pat suplimentar sau apartamente, in functie de disponibilitatea unitatilor de cazare. 

La inscriere se achita un avans de 50% -acesta nu este rambursabil in cazul renuntarii la excursie decat daca se gaseste un inlocuitor. Diferenta se va plati cu minim  50 zile inainte de plecare.

Plata 100% la inscriere in cazul ofertelor speciale/early booking. Ofertele speciale au penalizare 100% in caz de anulare.

          Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

         Tariful este calculat pentru un grup de minim 45 persoane. Acest tarif se recalculeaza daca grupul este mai mic.

 

vezi mai multe

Servicii

  • autocar
  • cazare
  • Mic dejun
  • insotitor de grup

vezi mai multe

Informatiile si fotografiile din pagina cu descrierea unitatii de cazare au caracter strict informativ si sunt preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Pozele de pe site sunt generice si nu pot fi considerate contractuale, ele reprezinta efortul nostru permanent de a oferi informatii despre aceste locatii. Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Tarifele si disponibilitatea ofertelor sunt valabile la acest moment!