Detalii oferta
Rezervare
Confirmare

Mănăstirile din Nordul Moldovei

EUR 292 01 EUR
persoană
🚌Plecare din Craiova, transport autocar 🏨4 nopți cazare, demipensiune

ZIUA 1: CRAIOVA-MIERCUREA CIUC

Vizita Mănăstirea Nămăiești. În biserica Mănăstirii Nămăieşti se află una din cele mai vechi icoane  făcătoare de minuni, despre care se presupune că a fost pictată de către Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca. Tot legenda spune că biserica săpată în piatră ar data din perioada când creştinismul se propovăduia în taină, în grote, din perioada primilor daci creştinaţi. Vizită Castelul Bran. Legenda lui Dracula face din castelul Bran unul dintre cele mai căutate obiective turistice de la noi din țară.

Cazare zona Miercurea Ciuc.

 

ZIUA 2: MIERCUREA CIUC-BICAZ-GURA HUMORULUI

Mic dejun. Pentru început vom vizita Mânăstirea Văratec, fondată în anul 1785 de către maica Olimpiada, împreună cu duhovnicul Iosif. Cea mai mare mănăstire de maici din România, străveche vatră de credinţă, cultură şi artă. Trecută sub administrarea Mănăstirii Agapia din apropiere, Mănăstirea Văratec a devenit mănăstire independentă în anul 1839.

În continuare vom vizita Mânăstirea Agapia și Muzeul Vivant. Mănăstirea este o poartă către spiritualitate, cu o biserică pictată de Nicolae Grigorescu în perioada 1858-1861, când artistul avea în jur de 20 de ani. Peste 200 de case monahale ale mănăstirii sunt locuite și funcționale, iar câteva dintre ele au fost transformate în Muzeu și formează astăzi Muzeul Vivant. Vizită Cetatea Neamț.

Cazare zona Gura Humorului.

 

ZIUA 3: MANASTIREA PUTNA-MANASTIREA SUCEVITA-MANASTIREA MOLDOVITA

Mic dejun. Descoperim Bucovina printr-o vizită la Mânăstirea Putna-prima și cea mai importantă ctitorie a Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt. Supranumită Ierusalimul Neamului Românesc de către Mihai Eminescu, Mănăstirea Putna este una dintre perlele arhitectonice, religioase şi culturale ale Bucovinei.

Ne îndreptăm apoi spre Mânăstirea Sucevița cu hramul Învierea Domnului. Aceasta a fost construită în ultimele decenii ale secolului al XVI-lea, cu cheltuiala familiei de boieri Movila. Pictura murală de la Mănăstirea Sucevița, considerată de cercetatorul de artă francez Paul Henry drept "testamentul artei moldovenesti", incheie epoca de mari creații care a fost secolul al XVI-lea. Vizităm Manastirea Moldovița.

Cazare Gura Humorului.

 

 

ZIUA 4: GURA HUMORULUI-TARGU MURES

Mic dejun. Vizită Mânăstirea Voroneț celebra pentru Albastrul de Voronet si supranumită „Capela Sixtină a Estului“, este una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ştefan cel Mare. Mănăstirea Voroneţ a fost ridicată în anul 1488 de Ştefan cel Mare, în timpul domniei căruia a fost realizată cea mai mare parte a picturii interioare. Petru Rareş este cel care a reuşit să termine pictura exterioară a mănăstirii.

Pe exteriorul bisericii de la Voroneţ sunt prezentate semnele zodiacale, zodii pe care de-a lungul timpului biserica le-a respins. Lângă cele 12 zodii, pictorii au aşezat doi îngeri care strâng constelaţii de pe bolta cerească asemeni sulurilor unui pergament. Ne îndreptăm spre Mânăstirea Humor – ctitorie a logofătului Teodor Bubuiog, la sfatul voievodului Petru Rareş. Remarcabilă prin pictura exterioară, dominată de „roşul de Humor”, reprezentativ fiind aici tabloul asediului Constantinopolului, Mănăstirea Humor este una dintre cele mai importante ctitorii ale evului mediu moldovenesc, pentru valoarea sa culturală şi spirituală, fiind inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO, ansamblul mănăstiresc incluzând Biserica cu hramurile Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Gheorghe.

Cazare Targu Mures.

 

ZIUA 5: TARGU MURES- SIGHISOARA-SIBIU-CRAIOVA

Mic dejun. Este timpul să ne luam rămas bun de la meleagurile Bucovinene și să ne îndreptăm către casă. Vizita Sighisoara și Sibiu. Ne îndreptăm către Craiova.

 

 

 

Tariful include:
– Transport autocar clasificat;
– 4 nopti cazare cu mic dejun si cina;

  -insotitor din partea agentiei;

Tariful nu include:
– taxele de intrare la obiectivele turistice si ghizii acestora (daca este cazul);
– cheltuieli personale;

 -taxe locale;

 -taxe hoteliere;

 

Note program:

 

         Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

         Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.

          Cazarea se efectueaza in camere duble (matrimoniale sau twin) conform tarifului standard sau in camere single pentru turistii care au solicitat acest serviciu si pentru care au achitat supliment conform celor mentionate in oferta/contract. La solicitarea turistilor, acestia pot fi cazati in camere triple, camere duble cu pat suplimentar sau apartamente, in functie de disponibilitatea unitatilor de cazare. 

Note program

La inscriere se achita un avans de 50% -acesta nu este rambursabil in cazul renuntarii la excursie decat daca se gaseste un inlocuitor. Diferenta se va plati cu minim 50 zile inainte de plecare.

 

 

Plata 100% la inscriere in cazul ofertelor speciale/early booking. Ofertele speciale au penalizare 100% in caz de anulare.

          Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat

         Tariful este calculat pentru un grup de min 45 persoane. Acest tarif se recalculeaza daca grupul este mai mic. Prezentul tarif intra in oferta speciala.

vezi mai multe

Servicii

  • autocar
  • cazare
  • Demipensiune
  • insotitor de grup

Tema

  • Religios
  • Traditii si Obiceiuri
  • Cultura si Istorie

vezi mai multe

Informatiile si fotografiile din pagina cu descrierea unitatii de cazare au caracter strict informativ si sunt preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Pozele de pe site sunt generice si nu pot fi considerate contractuale, ele reprezinta efortul nostru permanent de a oferi informatii despre aceste locatii. Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Tarifele si disponibilitatea ofertelor sunt valabile la acest moment!