Detalii oferta
Rezervare
Confirmare

Suflet și Tradiție în Țara Maramureșului

EUR 302 08 EUR
persoană
🚌Plecare din Craiova, transport autocar 🏨4 nopți cazare, demipensiune

Maramureș este o zonă etnofolclorică remarcabilă, care se întinde între Munții Gutâi - Țibleș, Munții Maramureșului si Munții Rodnei, fiind strabatută de apele repezi ale Someșului, în zona Lăpușului, de Tisa, Iza si Vișeu în partea de nord, în zona Marei, și coborând lin spre Cluj cu o serie de depresiuni (Lăpus, Maramureșului, Baia Mare, Boiu), terase si lunci.

ZIUA 1: CRAIOVA – TARGU JIU – ALBA IULIA

Dimineata, plecare din Craiova, pe traseul Targu Jiu - Alba Iulia. Vizitam Manastirea Lainici manastire de calugari cu hramul Intrarea in Biserica a Maicii Domnului. Vizitam I Giardini di Zoe sau Mica Italie de la Banpotoc, o grădină botanică ce a fost amenajată pe o suprafaţă de aproape trei hectare după modelul unei grădini aristocrate din Italia. Proprietarul acesteia, Giovanni Salvatelli, originar dintr-o zonă deluroasă din centrul Italiei, a adus din ţara sa plante pe care le-a aclimatizat în grădina căreia i-a dat numele nepoatei sale, Zoe. Ne continuăm drumul către Alba Iulia, unde vizităm Cetatea Alba Carolina-construită în secolul al XVIII-lea, pe locul a două fortificații anterioare: un castru roman și o cetate medievală. Este mare cetate din România și un monument istoric și cultural de mare valoare.

Cazare in zona Alba Iulia.

 

ZIUA 2: ALBA IULIA– CLUJ NAPOCA – BAIA MARE

Mic dejun. Vizitam Manastirea Ramet - una dintre cele mai vechi asezaminte ortodoxe din Transilvania. Traseul continua spre Cluj Napoca unde facem  popas pentru a vizita Catedrala Mitropolitana Ortodoxa - unul din principalele edificii religioase din municipiul Cluj-Napoca.

Cazare in  zona Baia Mare.

 

ZIUA 3: BAIA MARE – CERTEZE – SAPANTA – SIGHET – BORSA

Mic dejun. In aceasta zi se viziteaza:  in Sapanta, Manastirea Peri - cea mai inalta biserica de lemn din lume, biserica ce poarta hramul Sfântul Arhanghel Mihail,  inalta de 78 de metri. Crucea poate fi vazuta de la mare distanta, inclusiv din Ucraina. Continuam cu vizitarea CIMITIRULUI VESEL(faimos pentru crucile mormintelor viu colorate, picturile naive si versurile cu nuante umoristice, reprezentand scene din viata si ocupatia persoanelor inhumate). In Sighetul Marmatiei vizitam Muzeul Satului Maramuresean situat pe Dealul Dobaies, Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei (Memorialul Durerii) si Catedrala Ortodoxa "Sfintii Mihail si Gavril’’. Continuam cu vizitarea  Complexului Monahal Barsana - icoana a sufletului crestin ortodox maramuresean si Mausoleul de la Moisei (creatie a sculptorului Vida Gheza ce cuprinde 12 figuri de piatra - 2 chipuri omenesti si 10 masti traditionale maramuresene).

Cazare in zona Borsa.

 

ZIUA 4: VISEUL DE SUS – BISTRITA – REGHIN – TARGU MURES

Mic dejun. Transfer la Gara Viseul de Sus - excursie cu faimoasa Mocanita pe valea Vaserului (ultima cale forestira activa, pe care circula locomotive cu abur). Mocănița a fost construită în anii 1930 pentru a transporta lemnul din pădurile de pe valea Veserului, dar astăzi este folosită și pentru plimbări pitorești prin frumosul peisajul montan.

Cazare in zona  Targu Mures.

 

ZIUA 5: TARGU MURES - SIGHISOARA– CRAIOVA

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Sighisoara, unde vizitam centrul istoric si Cetatea Medievala, construita de catre colonistii sași in secolul XII-lea pe malul Tarnavei Mari, una dintre putinele cetati medievale inca locuite, ea fiind inscrisa pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Ultima oprire o vom face la Manastirea Cozia - cea mai reprezentativa ctitorie a domnitorului Mircea cel Batran.

Ne îndreptăm spre Craiova.

 

 

 
   

Tariful include:
– Transport autocar clasificat
– 4 nopti cazare cu mic dejun si cina

-insotitor din partea agentiei

Tariful nu include:
– taxele de intrare la obiectivele turistice si ghizii acestora (daca este cazul)
– cheltuieli personale

- taxe locale

- taxe hoteliere

- bilet la Mocanita

- alte cheltuieli neincluse in pret 

 

Note program:

         Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

         Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.

          Cazarea se efectueaza in camere duble (matrimoniale sau twin) conform tarifului standard sau in camere single pentru turistii care au solicitat acest serviciu si pentru care au achitat supliment conform celor mentionate in oferta/contract. La solicitarea turistilor, acestia pot fi cazati in camere triple, camere duble cu pat suplimentar sau apartamente, in functie de disponibilitatea unitatilor de cazare. 

La inscriere se achita un avans de 50% -acesta nu este rambursabil in cazul renuntarii la excursie decat daca se gaseste un inlocuitor. Diferenta se va plati cu minim  50 zile inainte de plecare.

Plata 100% la inscriere in cazul ofertelor speciale/early booking. Ofertele speciale au penalizare 100% in caz de anulare.

          Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

Tariful este calculat pentru un grup de minim 45 persoane. Acest tarif se recalculeaza daca grupul este mai mic.

vezi mai multe

Servicii

  • autocar
  • cazare
  • Demipensiune
  • insotitor de grup

Tema

  • Traditii si Obiceiuri

vezi mai multe

Informatiile si fotografiile din pagina cu descrierea unitatii de cazare au caracter strict informativ si sunt preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Pozele de pe site sunt generice si nu pot fi considerate contractuale, ele reprezinta efortul nostru permanent de a oferi informatii despre aceste locatii. Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Tarifele si disponibilitatea ofertelor sunt valabile la acest moment!