Detalii oferta
Rezervare
Confirmare

Suflet și Tradiție: Maramureș&Bucovina

EUR 322 22 EUR
persoană
🚌Plecare din Craiova, transport autocar 🏨6 nopți cazare, demipensiune

ZIUA 1: CRAIOVA – TARGU JIU – ALBA IULIA

 

Dimineata, plecare din Craiova, pe traseul Targu Jiu - Alba Iulia. Vizitam Manastirea Lainici manastire de calugari cu hramul Intrarea in Biserica a Maicii Domnului. Vizitam I Giardini di Zoe sau Mica Italie de la Banpotoc, o grădină botanică ce a fost amenajată pe o suprafaţă de aproape trei hectare după modelul unei grădini aristocrate din Italia. Proprietarul acesteia, Giovanni Salvatelli, originar dintr-o zonă deluroasă din centrul Italiei, a adus din ţara sa plante pe care le-a aclimatizat în grădina căreia i-a dat numele nepoatei sale, Zoe. Ne continuăm drumul către Alba Iulia, unde vizităm Cetatea Alba Carolina-construită în secolul al XVIII-lea, pe locul a două fortificații anterioare: un castru roman și o cetate medievală. Este mare cetate din România și un monument istoric și cultural de mare valoare.

 

Cazare in zona Alba Iulia.

 

 

 

ZIUA 2: ALBA IULIA– CLUJ NAPOCA – BAIA MARE

 

Mic dejun. Vizitam Manastirea Ramet - una dintre cele mai vechi asezaminte ortodoxe din Transilvania. Traseul continua spre Cluj Napoca unde facem  popas pentru a vizita Catedrala Mitropolitana Ortodoxa - unul din principalele edificii religioase din municipiul Cluj-Napoca.

 

Cazare in zona Baia Mare.

 

 

 

ZIUA 3: BAIA MARE – CERTEZE – SAPANTA – SIGHET – BORSA

 

Mic dejun. In aceasta zi se viziteaza:  in Sapanta, Manastirea Peri  cea mai inalta biserica de lemn din lume, biserica ce poarta hramul Sfântul Arhanghel Mihail,  inalta de 78 de metri (mai inalta decat Statuia Libertatii din New York). Crucea poate fi vazuta de la mare distanta, inclusiv din Ucraina. Apoi CIMITIRUL VESEL(faimos pentru crucile mormintelor viu colorate, picturile naive si versurile cu nuante umoristice, reprezentand scene din viata si ocupatia persoanelor inhumate), in Sighetul Marmatiei vizitam Muzeul Satului Maramuresean situat pe Dealul Dobaies, Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei (Memorialul Durerii) si Catedrala Ortodoxa "Sfintii Mihail si Gavril’’. Continuam cu vizitarea  Complexului Monahal Barsana - icoana a sufletului crestin ortodox maramuresean si Mausoleul de la Moisei (creatie a sculptorului Vida Gheza ce cuprinde 12 figuri de piatra - 2 chipuri omenesti si 10 masti traditionale maramuresene).

 

Cazare in zona Borsa.

 

 

 

ZIUA 4: VISEUL DE SUS – GURA HUMORULUI

 

Mic dejun. Transfer la Gara Viseul de Sus - excursie cu faimoasa Mocanita pe valea Vaserului (ultima cale forestira activa, pe care circula locomotive cu abur).

 

Seara cazare in zona  Gura Humorului.

 

 

 

ZIUA 5: Manastirea Putna– Mânăstirea Sucevița- Mânăstirea Voroneț

 

Mic dejun. Descoperim Bucovina printr-o vizita la Mânăstirea Putna-prima și cea mai importantă ctitorie a Voievodului Ștefan cel Mare și Sfant. Supranumită Ierusalimul Neamului Românesc de către Mihai Eminescu, Mănăstirea Putna, ctitorie a domnitorului Ştefan cel Mare, este una dintre perlele arhitectonice, religioase şi culturale ale Bucovinei.

 

Ne îndreptăm apoi spre Mânăstirea Sucevița cu hramul Învierea Domnului, a fost construită în ultimele decenii ale secolului al XVI-lea, cu cheltuiala familiei de boieri Movila. Pictura murală de la Mănăstirea Sucevița, considerată de cercetatorul de artă francez Paul Henry drept "testamentul artei moldovenesti", incheie epoca de mari creații care a fost secolul al XVI-lea

 

Continuam cu o vizită la Mânăstirea Voroneț – supranumită „Capela Sixtină a Estului” - un monument UNESCO plin de graţie, simplitate şi farmec. Biserica a fost construită în doar 3 luni şi 3 zile, o perioadă foarte scurtă pentru acele vremuri, fiind, în fapt, simbolul unei rugăciuni pentru salvarea Ţării Moldovei de asaltul cotropitorilor. Existenţa Mănăstirii Voroneţ este strâns legată de două personalităţi importante în istoria culturii şi civilizaţiei noastre.

 

Cazare zona Gura Humorului.

 

 

 

ZIUA 6

 

Mic dejun. Înainte de a păși către ținutul Bucovinei, vom vizita Mânăstirea Neamț – cel mai vechi asezământ monahal din Moldova. Într-o poiană larg deschisă pe valea râușorului Nemțisor, înconjurată aproape din toate părțile de culmi împădurite, este așezată Mănăstirea Neamț numita "Ierusalimul ortodoxiei române". Dintre obiectele de mare valoare artistică și istorică, dar mai ales religioasă, în biserica “Înălțarea Domnului” se află icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, datând din anul 665, pictată în Lida, patria Sf. M.Mc. Gheorghe, dăruită de Împăratul bizantin Ioan al VIII-lea Paleologul domnitorului moldovean Alexandru cel Bun, în anul 1429. Cetatea Neamt-aceasta se regaseste cu siguranta pe lista celor mai importante atractii turistice medievale din Romania, monument cu o insemnatate si un rol istoric deosebit.  care fost construita la finalul secolului al XIV – lea de catre Petru I – domn al Moldovei, ca element al sistemului de fortificatii, in contextul conflictului cu Imperiul Otoman. Manastirea  Agapia și Muzeul Vivant. Mănăstirea este o poartă către spiritualitate, cu o biserică pictată de Nicolae Grigorescu în perioada 1858-1861, când artistul avea în jur de 20 de ani. Peste 200 de case monahale ale mănăstirii sunt locuite și funcționale, iar câteva dintre ele au fost transformate în Muzeu și formează azi Muzeul Vivant. Manastirea Varatec, fondată în anul 1785 de către maica Olimpiada, împreună cu duhovnicul Iosif, fiind cea mai mare mănăstire de maici din România, străveche vatră de credinţă, cultură şi artă. Trecută sub administrarea Mănăstirii Agapia din apropiere, Mănăstirea Văratec a devenit mănăstire independentă în anul 1839.

 

Cazare zona Miercurea Ciuc.

 

 

 

ZIUA 7

 

Mic dejun.Ne îndreptăm spre Craiova.

 

 

 

 
   

 

Tariful include:
– Transport autocar clasificat;
– 6 nopti cazare cu mic dejun si cina

 

  -insotitor din partea agentiei

 

Tariful nu include:
– taxele de intrare la obiectivele turistice si ghizii acestora (daca este cazul);
– cheltuieli personale

 

-taxe locale

 

-taxe hoteliere

 

-bilet la Mocanita

 

 

 

Note program:

 

         Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

 

         Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.

 

          Cazarea se efectueaza in camere duble (matrimoniale sau twin) conform tarifului standard sau in camere single pentru turistii care au solicitat acest serviciu si pentru care au achitat supliment conform celor mentionate in oferta/contract. La solicitarea turistilor, acestia pot fi cazati in camere triple, camere duble cu pat suplimentar sau apartamente, in functie de disponibilitatea unitatilor de cazare. 

 

Note program

 

La inscriere se achita un avans de 50% -acesta nu este rambursabil in cazul renuntarii la excursie decat daca se gaseste un inlocuitor. Diferenta se va plati cu minim  50 zile inainte de plecare.

 

Plata 100% la inscriere in cazul ofertelor speciale/early booking. Ofertele speciale au penalizare 100% in caz de anulare.

 

          Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

 

Tariful este calculat pentru un grup de 35 persoane. Acest tarif se recalculeaza daca grupul este mai mic.

 

 

 

vezi mai multe

Servicii

  • autocar
  • cazare
  • Demipensiune
  • insotitor de grup

Tema

  • Traditii si Obiceiuri

vezi mai multe

Informatiile si fotografiile din pagina cu descrierea unitatii de cazare au caracter strict informativ si sunt preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Pozele de pe site sunt generice si nu pot fi considerate contractuale, ele reprezinta efortul nostru permanent de a oferi informatii despre aceste locatii. Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Tarifele si disponibilitatea ofertelor sunt valabile la acest moment!